MEER ARTIKELEN

Naast mijn eigen blogs, schrijf ik ook (mee aan) artikelen rondom sport en voeding voor andere websites of bedrijven. Benieuwd? Hieronder kun je ze allemaal terugvinden.

 

Het belang van vitamine D voor sporters

Een tekort aan vitamine D komt wereldwijd erg veel voor. Ongeveer de helft van de Nederlanders heeft hier mee te maken. Vooral tijdens de herfst- en wintermaanden is de kans op een tekort groot en dit brengt verschillende gezondheidsrisico’s met zich mee. Voor sporters kunnen sommige van deze gezondheidsrisico’s nog eens extra nadelig zijn en kan dit het zelfs leiden tot (ernstige) blessures. In dit artikel vertellen we je alles over deze bijzondere vitamine, wat de risico’s van een tekort zijn en wat je eraan kunt doen.

 

 

Refuel, Rehydrate & Recover!

Bij inspanningen langer dan een uur raakt de energievoorraad leeg en waarschijnlijk heb je al flink wat vocht uitgezweet. Om je training goed te kunnen voltooien of te zorgen dat je relatief fit over de finish komt (überhaupt over de finish komt…) is het belangrijk al tijdens je inspanning te denken aan ‘de drie R-en’. De drie R-en? Geen zorgen, wij vertellen je er alles over!

 

 

Zijn vezels nadelig bij het sporten? 

In een vorig artikel vertelde we je al het belang van voedingsvezels (vezels). Toch zit er ook een keerzijde aan het verhaal, namelijk vezels in combinatie met sport. Zijn veel vezels wel een goed idee bij het sporten? Hoe gaat Team Jumbo-Visma hier mee om? 

 

 

Alles wat jij moet weten over voedingsvezels

Misschien heb je weleens gehoord dat voedingsvezels (vezels) goed zijn voor onze gezondheid en dat het belangrijk is om hiervan voldoende binnen te krijgen. Check! Maar wat zijn vezels precies? Wat doen ze, welke gezondheidsvoordelen leveren ze je op en waar kan je ze vinden? In dit artikel vertellen we je alles wat jij moet weten over vezels. 

 

 

Waarom herstelvoeding na je sportprestatie van belang is

Dat je er over het algemeen goed aan doet voedingsstoffen te nuttigen voor je gaat sporten, dat weet je waarschijnlijk al wel. Maar wist je dat het minstens zo belangrijk, of misschien nog wel belangrijker is, om ook ná het sporten voldoende voedingsstoffen te nuttigen? Met name eiwitten zijn van groot belang, maar ook koolhydraten mogen niet vergeten worden. Lees hier hoe dit zit en hoe jij ervoor zorgt dat je fit aan je volgende training begint met Vifit Sport. 

 

 

Waarom Vifit Sport (High Protein) binnen 30 minuten?

Heb jij net gesport, dan doe je er verstandig aan je portie eiwitten direct na je training te nuttigen. Het liefst binnen 30 minuten. Maar waarom eigenlijk? Wat is er zo speciaal aan deze periode en wat gebeurt er als je het niet doet? Vifit Sport legt het je uit.

 

 

4x waarom jij op je vochtinname zou moeten letten in de winter!

Dat je goed moet drinken tijdens je workout op een warme zomerdag, dat is over het algemeen wel bekend. Maar wist jij dat goed drinken tijdens je workout in de winter minstens net zo belangrijk is? Onderzoek toont aan dat de kans op dehydratatie in de winter zelfs vaak groter is dan in de zomer. We geven je 4 redenen waarom jij op je vochtinname zou moeten letten in de winter!

 

 

Het effect van cafeïne op je sportprestatie

Wanneer je denkt aan wakker worden in de ochtend, denk je al snel… juist: koffie! Het draait dan natuurlijk niet per se om het zwarte goedje op zich, maar om de cafeïne die erin zit. Maar wist jij dat cafeïne ook veelal gebruikt wordt door sporters bij een wedstrijd of training? Kan cafeïne daadwerkelijk een effect hebben op je sportprestatie? En zo ja, hoeveel en wanneer heb je dit dan nodig? In dit artikel vertellen we je alles over cafeïne en sporten! 

 

 

Waarom zout belangrijk is voor sporters

Wanneer je sport verlies je over het algemeen zweet, veel zweet. Zeker wanneer het buiten warm is of wanneer je een langdurige inspanning levert. Maar wist je dat veel zweten niet alleen leidt tot het verlies van puur vocht, maar ook dat van zout? Maar is het aanvullen van zout net zo belangrijk als het aanvullen van vocht? Wat gebeurt er als je het niet doet? Wanneer heb je zout nodig en hoe zorg je dat je ze binnenkrijgt? In dit artikel vertellen we je alles over het belang van zout bij het sporten. 

 

 

Brandstof voor het sporten

Fietsen, hardlopen, zwemmen… welke sport jij ook doet, je lichaam heeft energie nodig om vooruit te komen. Waar deze energie vandaan moet komen? Wat je nodig hebt, wanneer je het nodig hebt en hoeveel? In dit artikel vertellen wij je alles over de juiste brandstof voor jouw sportprestatie.

 

%d bloggers liken dit: