Over mij

Wie ben ik?

Mijn naam is Monique van de Velde, oftewel: Mo. Ik ben 27 jaar oud en geboren en getogen in Breda, een echte Brabander dus! Toch heb ik intussen ook een “uitstapje” van vijf jaar gemaakt naar Maastricht en woon ik momenteel in Utrecht. Waar ik mij het meeste thuis voel? Geen idee, zolang ik mijn vrienden, familie en hardloopschoenen in de buurt heb, ben ik meer dan tevreden.

Al mijn hele leven ben ik een sportieveling geweest. Na 9 jaar hockey en twee jaar dansen ontdekte ik het hardlopen. Wat eerst een grote ‘haat’ was, veranderde langzaam in een ‘liefde’ (klef, maar waar). Inmiddels loop ik al vanaf 2010 hard, met een kleine pauze hier en daar, waarvan ik de laatste twee jaar pas echt een hardloopfanaat ben geworden!

Wat is mijn achtergrond?

Toen ik op mijn 18e bedacht dat ik iets met mijn liefde voor sport wilde doen en met mensen wilde werken, ben ik fysiotherapie in Eindhoven gaan studeren. Laat mij maar lekker bezig zijn, dacht ik, al dat geneuzel met wetenschappelijk onderzoek wil ik beperken. Toch bleek mijn interesse in dat wetenschappelijke onderzoek veel groter te zijn dan ik had gedacht. Ik besloot dan ook na twee jaar de overstap te maken naar de opleiding Gezondheidswetenschappen, in Maastricht. Hier groeide mijn interesse in de werking van het menselijk lichaam alleen maar meer en met name het onderwerp ‘voeding’  sprak mij enorm aan. Na het afronden van mijn bachelor ben ik dan ook de tweejarige master Health Food Innovation Management gaan doen met een focus op sport, omdat hier nu eenmaal mijn passie ligt, die ik een jaar geleden heb afgerond.

Wat doe ik nu?

Momenteel ben ik mijn weg in de voeding- en sportwereld aan het ontdekken. Wat ik precies wil gaan doen dat ligt voor mij nog niet vast, maar is iets wat zich langzaam ontwikkelt. Zolang ik een goed gevoel heb bij de weg die ik insla (grote kans dat het de voeding-, sport-, schrijven- en met mensen werken- weg is), weet ik zeker dat ik kom waar ik wil zijn!

O ja, mijn blog!

Mijn blog ben ik zo’n drie jaar geleden begonnen. Ik ontdekte dat ik schrijven leuker vond dan waar ik mij bewust van was. Ik ontdekte dat ik mijn creatieve ei ook nog kwijt moest, naast het met mijn neus in de boeken zitten. Ik ontdekte dat ik nog altijd mensen wilde helpen, dat ik mijn ervaringen wilde delen en mijn persoonlijke verhalen kwijt moest. Wat begon als iets kleins voor mijzelf, groeide uit tot een drukke Instagram pagina en deze blog.

Met mijn blog wil ik met name mijn ervaringen op het gebied van hardlopen met jullie delen en mijn kennis over (sport)voeding in te zetten. Daarnaast heb ik vanaf mijn 17e een aantal jaren gestruggled met een eetstoornis, waar ik bijzonder veel van heb geleerd. Als ervaringsdeskundige hoop ik dan ook mensen te bereiken en op mijn eigen manier eventueel te kunnen helpen.

Dit ben ik en wie ben jij?

Op mijn blog vind je dus artikelen omtrent sport, voeding en mijn persoonlijke verhalen. Zou jij graag iets willen lezen over een bepaald onderwerp of iets met mij willen delen? Aarzel dan niet om mij gewoon een mailtje te sturen of te benaderen via Instagram. Ik vind het super leuk te weten wie jij bent en hoe ik jou misschien wel kan helpen! 🙂

Veel leesplezier!

Liefs, Mo

VLOG:

%d bloggers liken dit: